Engelsk julekage

Cirka indhold - gør som du vil!
250 gram mørke rosiner
250 gram korender
150 gram cocktailbær
100 gram syltet appelsinskal
100 gram sukat
150 gram smuttede mandler
Saft og skal af en økologisk appelsin
Saft og skal af en økologisk citron
2 dl. mørk rom

Det hele hakkes groft og blandes sammen. Lukkes med et tætsluttende låg og lade det stå cirka 2 døgn i stuetemperatur.


Skærmbillede 2021-10-06 kl. 21.19.45



250 gram blødt smør
250 gram muscovadosukker
225 gram mel
4 medium str. æg
½ tsk. bagepulver
1 tsk. kanel, stødt ingefær, allehånde, stødte nelliker, revet muskatnød og kardemomme
1 knivspids salt

Smør og sukker røres til en blød homogen masse i køkkenmaskine. Æggene tilsættes et efter et, mens maskinen stadig kører. Tilsæt lidt af melet efter hvert æg, så massen ikke skiller. Bland det restende mel, bortset fra to spiseskefulde, med krydderier og bagepulver og bland det i massen.
Rør frugten sammen med de to sidste spiseskefulde mel – det gør, at frugten ikke synker til bunds i dejen. Fold dejen og frugten sammen, så frugten er ligeligt fordelt.

Beklæd en 23 cm springform med bagepapir. Smør først formen grundigt med smør, så er det lettere at få bagepapiret til at sidde fast. Læg så bagepapir i bunden af formen, og klip derefter en lang strimmel bagepapir til siden af formen og fastgør den. Pak formen ind i brunt papir, sæt en elastik omkring, fastgør papiret med køkkengarn og klip elastikken af. Papiret er vigtigt, for ellers risikerer man, at kagen brænger på under den lange bagetid.
Hæld dejen i den indpakkede form. Lav en fordybning i midten af dejen, for ellers hæver kagen mest på midten, hvilket er meget upraktisk, når den senere skal dekoreres.

Bag kagen (kagerne i dette tilfælde) i ovnen på 140 grader i 2,5-3,5 time. Når kagen fjedrer, når man trykker på den og en kødnål stukket ned i midten er ren, når den trækkes op, så er kagen færdig.
Den sidste times tid er det en god idé at lægge noget over kagerne, så toppen ikke bliver brændt.

Lad julekagen køle af i formen, til den er helt kold.

IMG_0450

Hæld en god portion rom over kagen og fordel med en pensel. Pak kagen ind i en tæt boks og lade den stå køligt i mindst 1 måned gerne 2 eller 3.

Cirka en gang om ugen fodres kagen med rom, portvin eller andet.



IMG_1155

Inden kagen skal spise beklædes den med marcipan og smøres evt. først med marmelade

IMG_1157