Belgiske vafler
10 vafler
INGREDIENSER
• 500 ml mælk
• 1 terning (42 g) frisk gær
• 500 g mel
• 100 g sukker
• 1 pakke vaniljesukker
• 1 knivspids salt
• 75 g smør
• 4 æg

FORBEREDELSE
Først opvarmes mælken kortvarigt, og den friske gær tilsættes. Lad dette opløses under forsigtig omrøring.
Dette efterfølges af mel, sukker og vaniljesukker og en knivspids salt. Bland alt sammen meget godt og sørg for, at der ikke dannes klumper. Den meget løbende dej skal nu stå et varmt sted i ca. 30 minutter.
I det næste trin smelter smørret i en gryde og lades derefter afkøle i ca. 10 minutter. I løbet af denne tid adskilles æggene, æggeblommer piskes, og æggehviderne piskes med en håndblander.
Det hele samles.
Forvarm Gastroback og bag vaflerne - 1/2 cup pr. vaffel.


Alm. Dessert vafler
8 vafler
INGREDIENSER
3 æg
430 ml mælk
125 g smør, smeltet
1 tsk vanilleekstrakt
300 g hvedemel
55 g sukker


Vælg CLASSIC-indstilling, og ring 6 op
browning kontrolhjul.

Forvarm indtil orange lys blinker og
ordene VARME forsvinder.

Pisk æg, mælk, smør sammen
og vanilje i en mellemstor skål og
sæt til side.

Kombiner mel og sukker i en stor skål,
og lav en brønd i midten.

Pisk gradvist mælkeblandingen til mel
for at danne en dej.
Bare rolig, hvis der er
et par klumper.

Brug vaffeldoseringskop, hæld ½ kop
smør ind i hver vaffelfyrkant.
Luk låget
og kog indtil timeren er færdig og
klar bip har lyde 3 gange.


Chokoladevafler
8 vafler
INGREDIENSER
150 g mørk bittersød chokolade, hakket
90 g smør
2 æg
375 ml mælk
1 tsk vanilleekstrakt
300 g almindeligt mel
165 g sukker
25 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
1 tsk salt

Vælg CHOCOLATE-indstilling, og ring op 6
på bruningskontrolhjul.

Anbring chokoladen og smøret i en
mikrobølgeovn sikker skål og varme på 100%
strøm i 30 sekunder.
Rør og fortsæt
indtil chokolade og smør er smeltet og
blandingen er glat;
sæt til side for at køle lidt af.

Pisk æg, mælk og vanilje sammen i en
stor kande og rør gennem afkølet chokolade
blandingen indtil glat.

Sigt mel, sukker, kakaopulver, bagning
pulver og salt sammen i en stor blanding
skål, og lav en brønd i midten.

Hæld i æggeblandingen og visp indtil det meste
glat med blot et par klumper.

Brug vaffeldoseringskop, hæld ½ kop
smør ind i hver vaffelfyrkant.
Luk låget
og kog indtil timeren er færdig og
klar bip har lyde 3 gange.