• 250 g usaltet smør
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. creme fraiche 38%
  • 1.5 dl hønsefond eller blot vand
  • 1 spsk. hakkede kapers
  • 6 kvist estragon
  • sherryeddike eller estragoneddike
  • salt
  • peber
  • Pluk bladene af estragonstilkene, snit bladene fint og stil til side til senere brug.
  • Kom æg, æggeblommer og cremefraiche i en høj blender og blend dem sammen.
  • Sæt smørret over i en gryde og lad det koge op.
  • Kog ligeledes hønsefonden op og blend den forsigtigt i æggemassen lidt efter lidt, mens den stadig er varm.
  • Blend det varme smør i blandingen på samme vis, til man får en tyk, cremet sauce. Det vigtigste er, at man tilsætter de varme ingredienser forsigtigt og lidt efter lidt.
  • Hæld saucen op i en ren gryde og smag den til med eddike, samt salt og peber.
  • Lige inden serveringen tilsættes den hakkedes estragon samt kapers.
  • Når saucen skal opvarmes skal det gøres ved svag varme under kraftig omrøring, da den ellers vil kunne skille. Bliver den for tyk, tilsættes blot en smule fond eller vand.