- 250 g usaltet smør
- 1 æg
- 2 æggeblommer
- 1 spsk. creme fraiche 38%
- 1.5 dl hønsefond eller blot vand
- 1 spsk. hakkede kapers
- 6 kvist estragon
- sherryeddike eller estragoneddike
- salt
- peber
- Pluk bladene af estragonstilkene, snit bladene fint og stil til side til senere brug.
- Kom æg, æggeblommer og cremefraiche i en høj blender og blend dem sammen.
- Sæt smørret over i en gryde og lad det koge op.
- Kog ligeledes hønsefonden op og blend den forsigtigt i æggemassen lidt efter lidt, mens den stadig er varm.
- Blend det varme smør i blandingen på samme vis, til man får en tyk, cremet sauce. Det vigtigste er, at man tilsætter de varme ingredienser forsigtigt og lidt efter lidt.
- Hæld saucen op i en ren gryde og smag den til med eddike, samt salt og peber.
- Lige inden serveringen tilsættes den hakkedes estragon samt kapers.
- Når saucen skal opvarmes skal det gøres ved svag varme under kraftig omrøring, da den ellers vil kunne skille. Bliver den for tyk, tilsættes blot en smule fond eller vand.