Chokolade kage uden mel og sukker - LCHF og ketose venlig
Opskriften er en halv portion da resten af familien spiser "rigtig" kage.

Tænd ovnen på 170 grader

100 gram mørk chokolade (min. 72%)
100 gram smør


Disse 2 smeltes sammen i et vandbad (jeg smider dem bare i mikroovnen ved laveste temp.)

2 æg deles i blommer og hvider

Pisk hviderne helt stive og stil dem til side

Pisk æggeblommerne med
1/2 cup sødemiddel - jeg brugte "Drys-Let" fra Super Brugsen.
Tilsæt den smeltede chokolade/smør og rør godt sammen
Tilsæt
50 gram malede mandler (eller mandel mel) og pisk lidt videre

Rør forsigtigt en stor skefuld piskede æggehvider i blandingen og vend derefter resten af æggehviderne i - forsigtigt så luften bevares.

Fordel dejen i en lille smurt form evt. med bagepapir så den er lettere at få op.

Bages 25 min. ved 170 grader



Skærmbillede 2020-01-11 kl. 10.48.13