Chokolade kage uden mel og sukker - LCHF og ketose venlig
Opskriften er en halv portion da resten af familien spiser "rigtig" kage.
Tænd ovnen på 170 grader
100 gram mørk chokolade (min. 72%)
100 gram smør
Disse 2 smeltes sammen i et vandbad (jeg smider dem bare i mikroovnen ved laveste temp.)
2 æg deles i blommer og hvider
Pisk hviderne helt stive og stil dem til side
Pisk æggeblommerne med 1/2 cup sødemiddel - jeg brugte "Drys-Let" fra Super Brugsen.
Tilsæt den smeltede chokolade/smør og rør godt sammen
Tilsæt 50 gram malede mandler (eller mandel mel) og pisk lidt videre
Rør forsigtigt en stor skefuld piskede æggehvider i blandingen og vend derefter resten af æggehviderne i - forsigtigt så luften bevares.
Fordel dejen i en lille smurt form evt. med bagepapir så den er lettere at få op.
Bages 25 min. ved 170 grader