Pasted Graphic


1/2 flaske neutral snaps (eks.Brøndumsnaps)


2 hvidtøl
1/2 flaske portvin
400 g sukker
5 hele vanillestænger
5 hele muskatnødder
5 hele stykker kanel
1 stor spsk. hele nelliker
1 stor spsk. stødt kardemomme
1 tommelfingerstørrelse ingefær, revet eller skåret i tynde strimler
2 stænger lakridsrod
1 øko appelsin i skiver
1 øko citron i skiver
lige dele rosiner og mørk rom
Bring øl & sukker i kog under omrøring. Køl det af til det er fingerlunt.

Flæk vanillestængerne og knus muskatnødderne i store stykker.
Hæld snaps & portvin i gryden med øl og sukkerblandingen.
Kom vanille, muskatnødder, kanelstykker, nelliker, kardemomme og ingefær i væsken og rør det godt sammen.
Tilsæt appelsin og citron.

Hæld det på et stort patentglas med låg eller i en glas-bowle med låg.
Rør i det et par gange eller 3 om ugen – lad det trække i 2 uger, si det og hæld det på fine flasker.
Her er til mange gange glögg og den holder op til flere år!

Udblød rosinerne i rom og lad trække nogle dage, inden du skal i gang med at servere glögg.


Når du skal lave færdig glögg, blander du essens med en ikke alt for god rødvin.
Bemærk at gløggen ender med at blive rimelig stærk, rent alkoholmæssigt, så pas på med serveringen.

Essens Vin Kopper
2 dl 7.5 dl 6
1 dl 3.75 dl 3
0.66 dl 2.50 dl 2
0.33 dl 1.25 dl 1