1 stort brød
25 g gær
4 dl lunkent vand
120 g durumhvedemel
ca. 450 g hvedemel, gerne italiensk pizzamel
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
Fyld:
1 spsk. friskhakket rosmarin
1 spsk. frisk timian
1 dl friskrevet parmesanost
Desuden:
2 spsk. olivenolie og 2 tsk. flagesalt



Udrør gæren i vandet, og tilsæt durumhvedemel og lidt af det almindelige hvedemel. Lad dejen forhæve tildækket 10 min. Tilsæt salt, olie og resten af hvedemelet. Rør dejen godt sammen, gerne på en køkkenmaskine. Dejen kan ikke æltes, da den er fugtig. Lad dejen hæve tildækket 1 time et lunt sted.

For en bradepande 30 x 40 cm med bagepapir. Fordel dejen heri. Lad brødet efterhæve 10 min. tildækket. Tryk fingrene ned i dejen, og lav fordybninger. Drys med rosmarin, timian og parmesanost. Dryp med olivenolie, og drys med flagesalt.

Bag focacciabrødet ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 18 min., til det er gyldent på overfladen. Tag brødet ud af ovnen. Server focacciabrødet lunt og friskbagt.