Antal: ca. 10 brød (passer til 2 voksne + 2 børn)

1.7 dl vand
ca. 5 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
1/2 dl madolie
50 g durummel
Ca. 325 g hvedemel

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt, sukker, olie og durummel og rør til det er klumpfrit.
Tilsæt hvedemelet stille og roligt indtil dejen har en fast, men blød (smidig) konsistens.
Lad dejen hvile i et par timer et køligt sted, tildækket.
Gerne med film, da det hindrer dejen i at tørre ud.

Skær dejen ud i små stykker og tril dem til kugler. Ca. 60 g stykket skal de veje.
Sæt dejkuglerne til side og lad dem hvile 1 times tid, igen tildækket med film.
Varm en pande (skal være sliplet) op ved god varme. (4-5 på et 6-trins komfur.)
Læg en dejkugle på et meldrysset bord, og rul den ud til en cirkel ca. 24 cm i diameter.
Sørg så vidt muligt for, at dejen er lige tyk over det hele.

Læg dejen på en tør pand og bag den på den ene side i ca. 35-40 sekunder,
vend og giv det samme på den anden side.

Fortsæt således med de øvrige kugler.

Pasted Graphic