Oksekød Madras spises kun i få egne af Indien.
De fleste indere anser køer for at være hellige, hvorfor retten spises af den kristne del af indien.


Ingredienser
2 tsk chili pulver
2 tsk stødt koriander (cilantro)
2 tsk stødt gurkemeje
1/4 tsk stødt ingefær
salt og peber
300 ml kokosmælk
4 spsk solsikkeolie
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, knust
900 g oksekød i tern
300 ml oksekødsboullion
1 tsk citronsaft

Tilberedning:
Bland krydderier, salt og peber til en pasta med lidt af kokosmælk.
Varm solsikkeolien og steg løg og hvidløg til de er gyldne.
Tilsæt krydderpastaen og steg i 3 minutter under omrøring.
Tilsæt kødet og boullion, bring det i kog og lad det småsimre under låg i ca. 1½ time.
Rør i de resterende kokosmælk og citronsaft og lad det simre i ca 10 minutter, indtil saucen tykner.
Kan evt. jævnes med mel-jævning.

Serveres med ris og pyntes evt. med friskhakket koriander.


pasted-graphic