Frikandel, hollandske frikadeller
Følgende ingredienser blandes:
400g hakket svinekød
400g hakket kyllingekød
1 æg
1 teske løgpulver
1 teske salt
1 teske stødt hvid peber
1 teske stødt muskatnød
1 teske hvidløgspulver
Kan evt. boostes yderligere med
Oksefond
Flydende røg eller røgsalt
Lidt instant kaffe
Det hele blandes rigtig godt, kan piskes, blendes eller tilsvarende.
Formes herefter i "pølser" hvilket kan være lidt besværligt - nogen vælger at rulle dem i bagepapir.
Tilberedes til 72 grader
I ovn:
Forvarmet ovn 150 grader ca. 35 min.
I smoker:
140 grader ca. 35 min.
Skal traditionelt serveres med lun karry sauce. Har du travlt må der snydes med en færdigkøbt curryketchup.
Følgende koges ned til en tyk sauce:
3 dl oksefond
1 spsk ketchup
2 spsk karry
2 spsk sukker
1 knivspids ingefær pulver
1 knivspids muskat pulver